Pamuk Hoşkin Online

Hoşkin Oyunu ve Oyuncu Karakteristiği

Hoşkin oyununda oyuncuların farkettiğim ortak bir özelliğini paylaşmak istiyorum.

Hoşkin oyununda yöresel farklılıklar olduğunu hepimiz biliyoruz.

Tekli olan Hoşkin oyununda oyuncuların genel olarak çok kötü oynadıklarını gördüm. Örneğin batacak kişiyi batırmama veya en genel haliyle kaput gidecek oyuncuya eli verme gibi. Son eli almak (dibere oynamak) için kaput gidecek oyuncuyu kurtardıklarına defalarca şahit oldum. Nerdeyse Hoşkin biliyormusun diye sorasım geliyor.

Aynı oyuncularla eşli oynadığımızda baktım ki çok iyi oynuyorlar. Nerden çıkılır. As çeker iken nasıl oynanılır. Taraftan gelme gibi oyunun bütün kurallarını çok iyi biliyor ve oynuyorlar.

Yöresel farklılıklar ne olursa olsun Hoşkin oyuncuları eşli oyunu gayet iyi oynamalarına rağmen, tekli oyunda bir o kadar kötü oynuyorlar.

Kurallarını bilerek Tekli oynaması da çok zevkli olan Hoşkin oyunu Nasıl oynanır diye bir makale yazıp sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Açıkçası Hoşkin oyununun tekli ve eşli olarak ayrı ayrı nasıl oynanacağı konusunda yazılı veya görsel bilgi bulunmamasından dolayı oyuncular veya yeni öğrenenler yeterli bilgiye sahip olamıyorlar. Briç Federasyonu, Tavla Federasyonu var. Çünkü yeterli yazılı ve görsel döküman var. İsteğimiz Hoşkini Ülkemizin heryerine her kesimine yaymak.

Pamuk Hoşkin pamukokey v.2017 programında Hoşkin oyunu tekli olarak Robotlarla oynanabiliyor. pamukokey v.2017 programı Hoşkin oyununu Bilgisayarınızda Robotlarla oynamak ve Hoşkini kurallarına göre öğrenmek için mükemmel bir program. Hoşkin oyununu hiç bilmeyen biri program sayesinde 2-3 günde rahatlıkla öğrenebilir. Batma, kaput gitme ve yere açılan puan kartlarını görebilme gibi oyunun bütün kuralları mevcuttur. Ayrıca kartların puan değerleri yardımdan sürekli üstte duracak şekilde açık tutulabiliyor. PamukOkey programı Hoşkini taraflı oyun kurallarına göre oynar (Erzurum yöresi). Robotları yenebilmek için baya bir pratik gereklidir.

Bilgilerimizi paylaşıp Hoşkin oyununu her kesime yayalım. Hoşkin oyununu yöresellikten çıkarıp Hoşkin Federasyonunu hep beraber oluşturalım.

Not: Hoşkin candır.

İletişim

pamukokey@gmail.com

PamukOkey Gizlilik Politikası © Copyright 2017 PamukOkey